Νέα και διδαχές γερόντων του Αγίου Ορους.-Κοινωνικά-Επιστήμη-Πολιτισμός

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΑΚΩΒΟ ΤΣΑΛΙΚΗ
1.Ό ιερεύς π. Ιωάννης Βερνέζος, εφημέριος του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Άγιου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι της Ευβοίας ανέφερε τα εξής: «Είχα ένα ογκίδιο στο δεξί μου χέρι. Έκτος των κινδύνων πού έκρυβε, ήταν και αντιαισθητικό. Γι' αυτό, όταν οι χριστιανοί μου φιλούσαν το χέρι, το κάλυπτα με το ράσο μου. Την ημέρα της κηδείας του Γέροντος Ιακώβου (22.11.1991) παρεκάλεσα το Γέροντα για το θέμα αυτό. Και καθώς ασπαζόμουν το ιερό σκήνωμα του, ακούμπησα το χέρι μου πάνω στο λείψανο του. Από εκείνη τη στιγμή το ογκίδιο άρχισε να υποχωρεί, ώσπου εξαφανίστηκε. Μεγάλη ή χάρη του οσίου Γέροντα. "Ας έχουμε την ευχή του!».
2. Ή κ. Ανδρομάχη Πασχάλη, κάτοικος Λίμνης Ευβοίας, σε επιστολή πού έστειλε στη Μονή γράφει τα έξης:«Στις 18 Νοεμβρίου 1993 παρουσιάστηκε στην άκρη της γλώσσας μου ένα μικρό κεράτινο ογκίδιο. 



Περισσότερα

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ:Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ..

  • Όταν η ψυχή είναι ταραγμένη, θολωνει το λογικό και δε βλέπει καθαρά. Μόνο, όταν η ψυχή είναι ήρεμη, φωτίζει το λογικό, για να βλέπει καθαρά την αιτία κάθε πράγματος.
  • Η ψυχή είναι πολύ βαθιά και μόνο ο Θεός τη γνωρίζει.
  • Γιατί να κυνηγάμε τα σκοτάδια; Να, θα ανάψουμε το φως και τα σκοτάδια θα φύγουν μόνα τους. Θα αφήσουμε να κατοικήσει σ' όλη την ψυχή ΅ας ο Χριστός και τα δαιμόνια θα φύγουν μόνα τους.
  • Όταν έρθει μέσα μας ο Χριστός, τότε ζούμε μόνο το καλό, την αγάπη για όλο τον κόσμο. Το κακό, η αμαρτία, το μίσος εξαφανίζονται μόνα τους, δεν μπορούν, δεν έχουν θέση, να μείνουν.
  • Να μην ενδιαφέρεσαι αν σε αγαπούν, αλλά αν εσύ αγαπάς το Χριστό και τους ανθρώπους. Μόνο  έτσι  γεμίζει η ψυχή.

Περισσότερα

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΣΤΑ ΄΄ΦΡΙΚΤΑ ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Ο χρόνος εδώ εχει σταματήσει δεκάδες χρόνια πίσω. ο Ερημίτης (στη φωτό) εγκαταβοιεί  μόνος σε ενα απόκρημνο καλύβι στα φοβερά Καρούλια του Αθω.
Περισσότερα

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ:΄΄ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ΄΄

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Αλέξανδρος συγκάλεσε
τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του.


1] Να μεταφέρουν το φέρετρό του στους ώμους και να το περάσουν από τους
 καλύτερους γιατρούς της εποχής.


 2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους
 λίθους ] να τους σκορπίσουν στη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.


3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο,
 στη θέα όλων.

Περισσότερα

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΠΕΡΙ ΚΑΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ...

Το κακό αρχίζει από τις κακές σκέψεις. ΄Oταν πικραίνεσαι και αγανακτείς, έστω και μόνο με τη σκέψη, χαλάς την πνευματική ατμόσφαιρα.Εμποδίζεις το Άγιο Πνεύμα να ενεργήσει και επιτρέπεις στο διάβολο να μεγαλώσει το κακό. Εσύ πάντοτε να προσεύχεσαι, να αγαπάς και να συγχωρείς, διώχνοντας από μέσα σου κάθε κακό λογισμό.

Ο άνθρωπος του Χριστού πρέπει ν' αγαπήσει το Χριστό, κι όταν αγαπήσει το Χριστό, απαλλάσσεται απ' τό διάβολο, από την κόλαση και από το θάνατο.

Να προσεύχεσαι χωρίς αγωνία, ήρεμα,και με εμπιστοσύνη στην αγάπη και την πρόνοια του Θεού . Δεν πρέπει να πολεμάτε τα παιδιά σας, αλλά τον σατανά που πολεμά τα παιδιά σας. Να τους λέτε λίγα λόγια και να κάνετε πολλή προσευχή. Η προσευχή κάνει θαύματα. Δεν πρέπει η μητέρα να αρκείται στο αισθητό χάδι στο παιδί της, αλλά να ασκείται στο πνευματικό χάδι της προσευχής. Η σωτηρία του παιδιού σας περνάει μέσα από τον εξαγιασμό το δικό σας. Ο αγιασμός δεν είναι ακατόρθωτο πράγμα, είναι μάλιστα εύκολος, φθάνει εσείς να αποκτήσετε ταπείνωση και αγάπη . Άν θέλεις μπορείς να αγιάσεις και μέσα στην Ομόνοια.
Περισσότερα

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

Αδελφια ας ξυπνήσουμε!

(Και επειδή είμαι 99% σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς ή θα
το βάλουν στην άκρη 'για να το διαβάσουν μετά' ή θα πουν 'εντάξει μωρέ
και τι να κάνω εγώ τώρα;' μόνο και μόνο επειδή βαριούνται, έχω κόψει
το άρθρο στο μισό ! για να μην σας... κουράζω.)

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ:

Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ'
Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να
ενισχύσουν την εκπάιδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία

-και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους
Τούρκους μαθητές ότι:

-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

Περισσότερα

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

TROMAKTIKO ΣΥΝΕΧΙΣΕ...


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ ΚΑΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΣΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΖΗΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ.
Η  ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ.
Περισσότερα

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ....

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOueAUb9TN0Yy0jLNkVgKbnV7rVRMuJgILsjYpwFaKe78cgRigvgDKVA1OAhcs2Tay-vFOVWX_wpEeYqV8_yoNKXQA4-QfnpVNSZnVaOeL4xaDU-it6GzK7_SvXtvWg_IsJ_h8KKOfbiqu/s1600/1362538-thumb-medium.jpg

  O σύγχρονος Σωκράτης (Κόκκαλης) δεν «πίνει» κώνειο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Αντίθετα, εισπράττει εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα με σκανδαλώδεις απ' ευθείας αναθέσεις... τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων που η εταιρεία του Intralot πούλησε -πανάκριβα- στον ΟΠΑΠ.

Περισσότερα

agioritiko vima - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ)

Περισσότερα

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΜΑΡΤΥΡΙΑ:ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΪΣΙΟΥ

Μαρτυρία κ. Ξυναρή Νικολάου, κατοίκου Πάφου της Κύπρου:
«Το επάγγελμα μου είναι υδραυλικός. Μια μέρα τον Ιούλιο του 1997, τελείωσα την εργασία μου και μάζευα τα εργαλεία μου για να τα βάλω στο αυτοκίνητο. Ήταν σούρουπο, δεν έβλεπα καλά. Είχε έναν «ττέλιν» (σύρμα) πού απλώνουν τα ρούχα και κρεμόταν απ’ αυτό άλλο «ττέλιν» με ένα γάντζο δύο πόντους στην άκρη. Αφού μάζεψα τα εργαλεία και σηκώθηκα να πάω στο αυτοκίνητο, μπήκε ο γάντζος στο μάτι μου και έμεινα ακίνητος, σαν το ψάρι στο αγκίστρι.
»Φώναξα «βοήθεια» με όλη μου την δύναμη.
Περισσότερα

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ:΄΄ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΙΑ...΄΄

«Μακριά από τη Ζήλια. Τον κατατρώγει τον άνθρωπο. Από φθόνο, μια Μοναχή προς άλλη, την φαντάστηκε να ασχημονεί με τον πνευματικό, και το έλεγε σαν πραγματικότητα.
Όλα γίνονται στο φθονερό άνθρωπο. Εγώ τα έζησα. Οι άνθρωποι με είχαν για καλό και ερχόντουσαν πολλοί για να εξομολογηθούν. Και μου τα έλεγαν με ειλικρίνεια.
Μακριά από αυτά τα γυναικίστικα παράπονα. Το Χριστό, μωρέ, το Χριστό να αγαπήσουμε με πάθος, με θείο έρωτα.
Ευτυχισμένος ο μοναχός που έμαθε να αγαπάει όλους μυστικά. Δεν ζητά από τους άλλους αγάπη, ούτε τον νοιάζει να τον αγαπούν.
Εσύ αγάπα όλους, και προσεύχου μυστικά μέσα σου. Ξέχυνε την αγάπη σου προς όλους. Και θα έλθει ώρα που θα αγαπάς αβίαστα. Και θα νιώθεις, ότι όλοι σ’ αγαπούν. Ένα κοσμικό τραγούδι λέει:
Περισσότερα

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:΄΄ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ...΄΄

- Γέροντα, όταν με αδικούν, ή καρδιά μου σκληραίνει.
- Για νά μη σκληραίνη, ποτέ να μή σκέφτεσαι ότι φταίει ή πόσο φταίει ό άλλος πού σέ
αδικεί, άλλα πόσο φταις εσύ. Βλέπεις, όταν οι άνθρωποι μαλώνουν μεταξύ τους, όλοι τους
λένε ότι έχουν δίκαιο, μόνον πού παίρνουν περισσότερο δίκαιο άπ' όσο δικαιούνται, γι' αυτό καί
διαφωνούν  συνέχεια.  Πηγαίνουν  στην  αστυνομία  π.χ.,  καί  ό  καθένας  λέει: με  έδειρε  ό
τάδε - δεν λέει πόσο τον έδειρε αυτός! - καί τού κάνει μήνυση.

Περισσότερα

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΛΕΟΠΑΣ:΄΄Η ΠΙΣΤΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ..ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ΄΄



Πνευματικός Διάλογος με τον Ρουμάνο Γέροντα Κλεόπα Ηλιέ


001. η πίστης στον Θεό αποκτάται από τον άνθρωπο η είναι ένα δώρο του Θεού;
Η πίστης είναι ένα δώρο του Θεού. (Ρωμ. 12, 3 Εφεσ. 2, 8 Φιλιπ. Ι, 29 Β' Πέτρου 1,1).
Η πίστης είναι ένα έργο του Θεού (Πράξ. 11,21 Α' Κοριν. 2, 5 Έφεσ. 1, 19 Κολ. 2, 12 Β' Θεσ. 1,11 Α' Τιμ. 1, 14), η πίστης είναι ένα δώρο του Αγίου Πνεύματος (Α' Κορ.12,9 και Γαλ. 5,22) και εξαρτάται από την θέληση του ανθρώπου (Ματθ. 8,13 9,22 Μάρκ. 5,34 10,52 Λουκ. 7,50 17,19 18,42).
Η πίστης αυξάνεται και αναπτύσσεται με την θέληση του ανθρώπου, είναι δηλ. «συνεργασία και συνεργεία αυτού με τον Θεό» (Ηθική θεολογία τ. 3ος Βουκουρέστι 1981, σελ.95).


Περισσότερα

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου απαντούν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά. 
Eπίσης,κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει σειρά κλάδων για το προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης με τη νέα απεργία που έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Μέτρο, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση 285 συναδέλφων τους.

Την Τρίτη συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνέχιση ή μη της αποχής των βαθμολογητών. Την ερχόμενη Παρασκευή αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, διαδικασία η οποία βρίσκεται στον αέρα.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας. 

Περισσότερα

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΕΠΙΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα στο Περιβόλι της Παναγίας, η τελετή αλλαγής του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους.
Να αναφερθεί, ότι νέος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους είναι ο π. Παύλος Λαυριώτης, για τον οποίο πολύ λένε ότι πρόκειται για έναν μοναχό, λόγιο, ευγενή και ταπεινό.
Στη τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος, ο Διευθυντής του ΚΕΔΑΚ, καθώς και οι Αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.
Να σημειωθεί, ότι λίγο πριν μεταβούν στο Πρωτάτο για την επίσημη Δοξολογία και τελετή αλλαγής, οι αντιπρόσωποι και ο νέος Πρωτεπιστάτης είχαν μια μικρή σύνοδο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Κοινότητας.
Περισσότερα

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΄΄ΣΚΑΝΔΑΛΟ΄΄ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ


Όλα δείχνουν πως πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες οδηγούν στο να παραμένει ανοιχτή η υπόθεση Βατοπαιδίου σαν «σκάνδαλο». Δυσφημίζουν την Ορθοδοξία, το Άγιον Όρος και εν τέλει την ίδια την Ελλάδα για προσωπικά τους οφέλη.
Για πολλούς παραμένουν εύλογα τα ερωτήματα:
Πού είναι οι δωροδοκίες; Πού είναι οι «off shore» εταιρείες της Μονής; Που είναι το πολιτικό χρήμα;
Κακούργημα!!! Συνήθως πρώτα βρίσκουμε ποιό και πού είναι το κακούργημα και μετά βρίσκουμε τους κακούργους. Παραδόξως εδώ έχει γίνει το αντίθετο. Βρήκαμε τους «κακούργους» και τώρα ψάχνουν να βρουν αν υπάρχει κακούργημα!!!
Περισσότερα

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΄΄ΜΕΤΕΦΕΡΕ΄΄ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΄ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ..!!!

 Το πλοίο ΄΄Αβέρωφ΄΄ που μετέφερε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, το έκαναν χώρο για πάρτυ μοντέλων.
Εκτος απο την αποπομπή του διευθυντη(έφεδρος αρχιπλοίαρχος Ευάγγελος Γαβαλάς)του πλοίου πρέπει  και οι κ.κ. Πατίστας και Χρουσαλά να ζητήσουν συγνώμη  για την ελεεινή πράξη τους...
Ντροπή στις αρχες που επέτρεψαν και μετατράπηκε το ιστορικό πλοίο σε κέντρο διασκέδασης.....Ανέχεια και εξαθλίωση, ΄΄κουβάλησε ΄΄ αυτο το πλοίο μαζί με τους πρόσφυγες.Σήμερα καλύπτει τις ανάγκες ενος πάρτυ πολυτελείας    που διοργάνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία του Λεό Πατίτσα .Ανάμεσα στους προσκεκλημένους εκτός από ισχυρούς ανθρώπους του χώρου υπήρχαν και μοντέλα, αλλά και άνθρωποι εκτός ναυτιλίας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει αντιδράσεις. Το ΓΕΣ που αποφάσισε να παραχωρήσει το “Αβέρωφ” για μια τέτοια εκδήλωση δέχτηκε σκληρή κριτική, ενώ έβγαλε και ανακοίνωση με την οποία ΄΄αποκεφαλίζει΄΄ τον διευθυντη του ιστορικού πλοίου.

Του Γιώργου Θεοχάρη
Περισσότερα

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ:΄΄ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ, ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ΄΄

Περισσότερα

ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΗΧΟ...!!!


Αν βάλετε μια γάτα δίπλα σε ακουστικά που παίζει ηχους γάτας, τότε θα την μπερδέψετε για τα καλα. Θα ψάχνει να βρει την κρυμμένη γάτα
πηγη:http://troktiko.blogspot.com
Περισσότερα

ΠΑΠΟΥΤΣΙ 5.500 ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ (Σε άριστη κατάσταση)

Το αρχαιότερο δερμάτινο παπούτσι που έχει βρεθεί ποτέ ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων σε σπήλαιο στην Αρμενία. Είναι σχεδόν άψογα διατηρημένο (τα κορδόνια του είναι άθικτα), έχει ηλικία 5.500 ετών (περίπου 1.000 παλιότερο από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο και 400 χρόνια παλιότερο από το Στόουνχετζ στη Βρετανία) και είναι ...νούμερο 37.

Η ανακάλυψη έγινε από μια διδακτορική φοιτήτρια, την Ντιάνα Ζαρνταριάν του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Αρμενίας. Το εύρημα παρουσιάστηκε από τον αρχαιολόγο δρα Ρον Πινχάσι του ιρλανδικού University College του Κορκ, στο περιοδικό PloS ONΕ.





Περισσότερα

Ο ΄΄ΓΟΛΓΟΘΑΣ΄΄ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

«Εβδομάδα των παθών» στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς είναι πλέον τραγικές οι ελλείψεις σε υλικά για τη διεκπεραίωση ακόμη και στοιχειωδών ιατρικών πράξεων. Σε πολλές περιπτώσεις αρχίζουν να αναβάλλονται πέραν των προγραμματισμένων και επείγοντα χειρουργεία, ενώ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα οι εθελοντικές αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζονται την ίδια ώρα οι επισχέσεις εργασίας σε περίπου 20 νοσοκομεία της χώρας (ανάμεσά τους Τζάνειο, Γενικό Κρατικό και Αττικόν) εξαιτίας απλήρωτων εφημεριών, με τους γιατρούς να τονίζουν ότι ακόμη και εάν καταβληθούν τα δεδουλευμένα και τερματίσουν την επίσχεση δεν θα μπορούν και πάλι να δουλέψουν εξαιτίας της έλλειψης άκρως απαραίτητων υλικών.


Περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ

Περισσότερα

ΟΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ...!

Περισσότερα

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ BLOGSPOT ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ BLOG.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Περισσότερα

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:΄΄Ο ΘΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΜΑΡΟΣ..ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ΄΄


«O θυμός είναι κατά κάποιο τρόπο κάποια έξαψη και απότομο ξέσπασμα του πάθους, η οργή δε, είναι η μόνιμη λύπη και διαρκής ορμή προς την ανταπόδοση αυτών που επροκάλεσαν την αδικία, σαν να καλλιεργείται με ζέση η ψυχή προς την εκδίκηση».
Tο παρακάτω απόσπασμα όπως και το προηγούμενο, προέρχεται από την ομιλία του M. Bασιλείου σχετικά με το θυμό και την οργή «Kατά οργιζομένων»:
«Tο πάθος του θυμού, από τη στιγμή που θα αποβάλει την λογική και εξουσιάσει την ψυχή, αποθηριώνει εξ ολοκλήρου τον άνθρωπο, και δεν του επιτρέπει ούτε άνθρωπος να είναι, αφού δεν έχει πλέον την βοήθεια της λογικής.
Περισσότερα

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΚΙ Η ΒΟΥΛΗ.....

Περισσότερα

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:΄΄ ΣΤΙΣ ΘΛΙΨΕΙΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ΄΄

Ο Θεός βλέπει από κοντά τις ταλαιπωρίες των παιδιών του και τα παρηγορεί σαν καλός Πατέρας. Γιατί, τι νομίζεις, θέλει να βλέπη το παιδάκι Του να ταλαιπωρήται; Όλα τα βάσανά του, τα κλάματά του, τα λαμβάνει υπ’ όψιν Του και ύστερα πληρώνει. Μόνον ο Θεός δίνει στις θλίψεις την αληθινή παρηγοριά. Γι’ αυτό, άνθρωπος που δεν πιστεύει στην αληθινή ζωή, που δεν πιστεύει στον Θεό, για να Του ζητήση το έλεός Του στις δοκιμασίες που περνάει, είναι όλο απελπισία και δεν έχει νόημα η ζωή του. Πάντα μένει αβοήθητος, απαρηγόρητος και βασανισμένος σ’ αυτήν την ζωή, αλλά καταδικάζει και αιώνια την ψυχή του.

Περισσότερα

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ...ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ!

Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Asda ανακοίνωσε ότι θα πουλά σε τιμές κόστους μια σειρά από ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία δεν είναι πάντα διαθέσιμα δωρεάν από το βρετανικό ΕΣΥ. Κάλεσε μάλιστα και άλλους λιανοπωλητές να μειώσουν τις τιμές και να σταματήσουν αυτή την «αδικία».

Περισσότερα

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

«Πεντηκοστήν εορτάζομεν και Πνεύματος επιδημίαν και προθεσμίαν επαγγελίας και ελπίδος συμπλήρωσιν και το μυστήριον όσον; Ως μέγα τε και σεβάσμιον. Διό βοώμέν σοι· Δημιουργέ του παντός, Κύριε, δόξα σοι».Αυτόν τον θαυμάσιο ύμνο θέτει η Εκκλησία μας σαν προπύλαιο στην εορτή της Πεντηκοστής.


Και σ΄ αυτόν ανακεφαλαιώνει το «μέγα και σεβάσμιον» μυστήριον, το όποιον πανηγυρίζει: Τη συμπλήρωση της ελπίδος, την προθεσμία της επαγγελίας, την επιδημία του Πνεύματος του αγίου.


Περισσότερα

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ....;;

Περισσότερα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ..!

Αναστάτωση στην φαρμακευτική αγορά έχει προκαλέσει η νέα τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πολλές φαρμακευτικές εταιρείες να έχουν οδηγηθεί στην απόσυρση φαρμάκων και άμεση συνέπεια να υπάρχουν πλέον σοβαρές ελλείψεις σε σημαντικά σκευάσματα.http://www.kalimera.gr/_img/TR.gif
http://www.kalimera.gr/INC/d.gifhttp://www.kalimera.gr/_img/tr.gifhttp://www.kalimera.gr/_IMG/TR.gif
Οι εταιρείες ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την απόσυρση σκευασμάτων από την αγορά εξαιτίας του νέου δελτίου τιμών που έφεραν σημαντικές μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων. Ως άμεσο αποτέλεσμα ήταν οι τεράστιες ταλαιπωρίες των πολιτών, οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαίνουν από το ένα φαρμακείο στο άλλο, ώστε να λάβουν τη θεραπεία τους

www.kalimera.gr

Περισσότερα

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ:www.agioritikovima.gr






To Aγιορείτικο βήμα είναι ένα ΄΄βήμα΄΄ ενημέρωσης και διαλόγου για πνευματικά και κοινωνικά ζητήματα.Με εικλικρίνεια και σοβαρότητα ο ιστοχώρος μας παρέχει πληροφόρηση αναφορικά με θέματα που αφορούν το Αγιο Ορος και την ορθοδοξία μας.Ευελπιστούμε να προσφέρουμε πνευματική διαπαιδαγώηγηση στον συγχρονο ανθρωπο που καλείτε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Τ α μέλη της σελίδας μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για διάφορα πνευματικά και κοινω νικά ζητήματα. Να ανταλλάσουν απόψεις και να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για αυτά .(Στο forum και στο Chat)



Βασική φιλοσοφία μας είναι η ενεργή συμμετοχή των αναγνωστών στη σελίδα μας.
Το περιοχόμενο της σελίδας είναι διευρυμένο προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στον αναγνώστη ώστε το Αγιορείτικο Βήμα να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στη καθημερινότητα του.
Για αυτό εντάξαμε και τα παρακάτω :
Χρηστικές πληροφορίες και συμβουλές για :οικολογικές πρακτικές στα φυτά και στο σπίτι σας,χειροτεχνίες και κατασκευες αλλα και μαγειρική μαζί με συνταγές. Επίσης, εδώ μπορείτε να καταχωρείτε εντελώς δωρεάν της αγγελίας σας .
Ο ιστοχώρος μας παρέχει 24ωρη γενική ενημέρωση με τη μορφή των τίτλων ειδήσεων .(Κάτω από το λογότυπο μας) και τη δυνατότητα online κράτησης θέσης με ολες της αεροπορικές εταιρείες .
Επίσης, μπορείτε να ακούσετε ζωντανά το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Δημιουργός και διαχειριστής του παρόντος ιστοχώρου είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Θεοχάρης
Την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την τεχνική υποστήριξη του agioritikovima.gr έχει η δημιουργική ομάδα του visualgraphics.gr
(Να σημειώσουμε ότι το αγιορείτικο βήμα δέν εκπροσωπεί την ιερά κοινότητα του Άγιου Όρους αλλά συνεργαζόμαστε με αυτη για την απρόσκοπτη ενημέρωση σας.)

Περισσότερα