Νέα και διδαχές γερόντων του Αγίου Ορους.-Κοινωνικά-Επιστήμη-Πολιτισμός

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΘΡΩΠΙA ΕΝΑΝΤIΟΝ ΚΑΡΚIΝΟΥ!

 Μια απίστευτη περιπέτεια τεσσάρων χειρουργείων πέρασε ο οκτάχρονος Μάριος μέχρι να γίνει αφαίρεση ματιού στην Ιταλία.
Η οικογένειά του αναζητά χρήματα για την τοποθέτηση τεχνητού οφθαλμού.

Έναν πραγματικό εφιάλτη βιώνει μια οικογένεια οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία απ’ τη στιγμή που στο μόλις οκτώ ετών αγοράκι της οικογένειας, το Μάριο, διαγνώστηκε καρκίνος στο μάτι. Μέχρι να διαπιστωθεί η νόσος, το παιδί υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στην Αθήνα χωρίς αποτέλεσμα, ενώ χρειάστηκε να ταξιδέψουν μέχρι την Ιταλία για να επιβεβαιωθεί ο καρκίνος και να γίνει αφαίρεσή του.
Εξαντλημένη οικονομικώς, η οικογένεια καλείται να εξασφαλίσει το συντομότερο, μέσα σε ένα μήνα, περίπου 15.000 με 20.000 ευρώ, που απαιτούνται για την τοποθέτηση τεχνητού οφθαλμού στο παιδί, αφού ο ΟΓΑ δεν καλύπτει τα έξοδα για τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Το οκτάχρονο αγγελούδι του Χρήστου Χιμεκλάρι από την Αλβανία έζησε μια απίστευτη περιπέτεια μέχρι να διαγνωστεί ο καρκίνος στο μάτι του, ενώ τώρα πλέον νιώθει μειονεκτικά απέναντι στα άλλα παιδιά της ηλικίας του και δε θέλει να πηγαίνει σχολείο φοβούμενο τα πειράγματα των συμμαθητών του λόγω της αναπηρίας του. «Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για το παιδί μας, ό,τι πρέπει να γίνει θα το κάνουμε, δε θέλω να το βλέπω δυστυχισμένο», λέει στο «Ε» ο κ. Χιμεκλάρι, που ασχολείται με αγροτικές εργασίες κάνοντας μεροκάματα σε κτήματα.
Ο πατέρας βρισκόταν χθες στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγο και το παιδάκι τους, αφού μια γιατρός από πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης Σιένα της Ιταλίας είχε φθάσει εκεί για να εξετάσει την πορεία της υγείας, τόσο του μικρού Μάριου όσο και άλλων παιδιών με παρόμοια προβλήματα όρασης. Στην Ιταλία κατέληξε ο Μάριος μετά από τέσσερα χειρουργεία που έγιναν στην Αθήνα, στα οποία, όπως τονίζει η οικογένειά του, δεν κατάφεραν προφανώς να εντοπίσουν το πρόβλημα και ταλαιπώρησαν τον οκτάχρονο με επεμβάσεις και ισχυρές θεραπευτικές αγωγές με κορτιζόνη.

Χειρουργεία…
Όλα ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες, όταν οι γονείς ανησύχησαν από το έντονο κοκκίνισμα στο μάτι του μικρού. Από τον Πολιχνίτο όπου κατοικούν μόνιμα εδώ και 16 χρόνια περίπου, μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. «Από την πρώτη στιγμή που το είδαν, μας είπαν ότι πρέπει να πάμε στην Αθήνα γιατί χρειάζεται να εξεταστεί από εξειδικευμένους γιατρούς. Πήγαμε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Εκεί οι γιατροί μάς είπαν ότι θα πρέπει να γίνει επέμβαση για να “καθαρίσουν” το μάτι από εχινόκοκκο. Μετά μας είπαν ότι είναι και αυξημένη η πίεση του ματιού. Έγινε το χειρουργείο, δεν άλλαξε κάτι. Έγιναν άλλα τρία χειρουργεία εκεί στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ. Σοφία”. Το τέταρτο χειρουργείο έγινε στο Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”. Εκεί έγινε βιοψία και μας μίλησαν για υποψία “ρετινοβλαστώματος”. Από εκεί μας συνέστησαν να πάμε στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Οφθαλμολογική Κλινική στη Σιένα της Ιταλίας, όπου αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους παθήσεις. Όταν πήγαμε εκεί, μας είπαν ότι το παιδί έχει καρκίνο στο μάτι και έπρεπε να γίνει αφαίρεση του ματιού», λέει ο κ. Χιμεκλάρι. «Εγώ πιστεύω ότι άδικα ταλαιπωρήθηκε τόσο το παιδί κι έγιναν τόσα χειρουργεία μέχρι να διαπιστώσουν στην Ιταλία ότι έπασχε από καρκίνο», συμπληρώνει ο ίδιος.

Ο μικρός, μετά την εμφάνιση του προβλήματος στο δεξί του μάτι και πριν την τελευταία επέμβαση (πάνω). Ο μικρός Μάριος, πριν εμφανισθεί το πρόβλημα στην υγεία του.

Φόβος μετάστασης
Η αγωνία δεν έχει τελειώσει, όμως, για την οικογένεια. Καθώς οι γιατροί τούς έχουν πει ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μετάστασης του καρκίνου στο κεφάλι, πρόκειται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Πέρα απ’ αυτό, όμως, υπάρχει άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί τεχνητό μάτι, και μάλιστα οι γιατροί συνιστούν αυτό να γίνει άμεσα, τώρα που η πληγή είναι στη διαδικασία της επούλωσης, ώστε να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το κόστος της επέμβασης αυτής εκτιμάται γύρω στις 15.000 ευρώ στην Ελλάδα και μπορεί να φθάσει τις 20.000 ευρώ στο εξωτερικό. Ο ΟΓΑ, όπου είναι ασφαλισμένη η οικογένεια, δεν καλύπτει αυτήν τη δαπάνη, όπως δεν κάλυψε και το χειρουργείο στην Ιταλία, που πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από την οικογένεια του οκτάχρονου. Τώρα έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν τα χρήματα αυτά το συντομότερο δυνατό.
Ο μικρός Μάριος πηγαίνει στην Γ΄ τάξη του δημοτικού, είναι καλός μαθητής, όμως τώρα πλέον δε θέλει να πάει σχολείο, αφού φοβάται ότι θα τον περιπαίζουν τα παιδιά της ηλικίας του. «Είμαστε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό από τις επεμβάσεις που έγιναν και το ταξίδι στην Ιταλία, όμως δε με νοιάζει. Θέλω να κάνει και αυτή την επέμβαση ο μικρός και να τοποθετηθεί τεχνητό μάτι», λέει ο πατέρας.

Πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πολιχνίτου
Η περιπέτεια του μικρού Μάριου έχει συγκινήσει τον αντιδήμαρχο Πολιχνίτου, Νίκο Κατράνη, ο οποίος προσανατολίζεται στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την οικογένεια. «Προσπαθώ να βρω μια φόρμουλα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Υπάρχει ευαισθησία και ανθρωπιά από τον κόσμο, το έχουν αποδείξει πολλές φορές και νομίζω ότι θ’ ανταποκριθούν και τώρα στην προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε να συγκεντρώσουμε το ποσό για την επέμβαση. Τα χρήματα δε θα δοθούν απ’ ευθείας στην οικογένεια, αλλά αποκλειστικά και μόνο για την πληρωμή των εξόδων της επέμβασης και ό,τι άλλο χρειαστεί για το παιδί», λέει στο «Ε» ο κ. Κατράνης.


Πηγή:agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναρτήστε ενα σχόλιο: