Τι χρειαζόμαστε:
• 1 πακέτο φαρίνα
• 1 κουτί μπύρα 330 ml
• 1 κουτ γλυκ. αλάτι
• 1 κουτ σουπ. λάδι
• προαιρετικά σουσάμι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο τη μπύρα και ζυμώνουμε κάνα 10 λεπτό.
3. Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί κάνα μισάωρο το ζυμάρι μας.
4. Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού.
5. Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
6. Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ωρίτσα.
Πηγή: http://briefingnews.gr
Aποκλείεται να είναι αγιορείτικο αυτό το ψωμί διότι περιέχει...λάδι. ΕΛΕΟΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφή