Τηγανίτες για πρωινό ή για βραδινό με ζεστό τσάι, πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη ή απλή ζάχαρη με κανέλα ή μέλι ακόμη και με πετιμέζι. Μένουν αξέχαστες σε όποιον τις δοκιμάσει. Είναι το αγαπημένο συνοδευτικό των φιλενάδων μου που έρχονται ακόμη και για τσάι το απόγευμα.
Υλικά:
για 4-6 άτομα
1 αυγό, χτυπημένο
3 κ.σ. ζάχαρη
25 κ.σ. αλεύρι
3-4 κ.σ. νερό
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο
500 ml λάδι
ζάχαρη ή μέλι ή πετιμέζι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το βούτυρο.
Ανακατεύετε καλά.
Φτιάχνετε μια ζύμη και την πλάθετε σε μπάλα.
Την ανοίγετε με τον πλάστη επάνω στο τραπέζι της κουζίνας ή σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβετε με ένα ποτήρι τη ζύμη σε δίσκους.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τις τηγανίτες, λίγες λίγες.
Τις αφήνετε να ροδίσουν σε δυνατή φωτιά.
Τις γυρίζετε μια φορά και τις βγάζετε.
Τις απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες.
Τις πασπαλίζετε με ζάχαρη και τις σερβίρετε ζεστές.
Πηγή: http://briefingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αναρτήστε ενα σχόλιο: