ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ (ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ)
Yλικά
1/2 κιλό κάστανα
3 κιλά κρεμμύδια μικρά
(στιφάδου)
1 σκόρδο
2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι ξίδι
2 κουτιά ντοματάκια
6-7 φύλλα δάφνης
μία κουταλιά αλάτι
πιπέρι 10 κόκκοι
λίγη κανέλλα σέ ξύλο
μισό μοσχοκάρυδο
5-6 γαρύφαλα
μισό κουταλάκι πιπέρι
Eκτέλεσις
Καθαρίζουμε τά κρεμμυδάκια καί τά βάζουμε σέ νερό μέ αλάτι. Tά
τρυπαμε –τό καθένα σέ δύο σημεια– μέ μικρό πιρουνάκι. Zεματαμε
τά κάστανα καί προσπαθουμε νά τά καθαρίσουμε από τήν φλούδα
καί τό χνούδι τους, χωρίς νά τά διαλύσουμε. Tακτοποιουμε τά κρεμμύδια
σέ κατσαρόλα, μαζί τά κάστανα καί τά υπόλοιπα υλικά. Pίχνουμε 2 πο
τήρια νερό καί βάζουμε τό σκεuος στήν φωτιά. Mόλις βράσει, επί 5-10 λε-
πτά, χαμηλώνουμε τήν φωτιά καί βράζουμε γιά μιάμιση ωρα ακόμη.
ΠΗΓΗ:Βιβλίο Υπέρ Υγείας Β΄ τόμος ΄΄Συνταγές Αγίου και μοναστήριων του κόσμου΄΄
Του Μανώλη Μελινού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αναρτήστε ενα σχόλιο: