Νέα και διδαχές γερόντων του Αγίου Ορους.-Κοινωνικά-Επιστήμη-Πολιτισμός

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΙΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

 ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ!
Ξεκινάμε με μεγάλες ελπίδες, και μετά τα κάνουμε θάλασσα. Συνειδητοποιούμε ότι όλοι θα πεθάνουμε χωρίς τελικά να βρούμε ποτέ τις απαντήσεις. Αναπτύσσουμε τις δικές μας μεγαλόπνοες θεωρίες, που απλά ερμηνεύουν την πραγματικότητα της ζωής μας με διαφορετικούς τρόπους, χωρίς να εκθέτουμε πραγματικά το σώμα μας σε αξιόλογη γνώση, για τα σημαντικά πράγματα, τα αληθινά πράγματα. Βασικά, ζούμε μια σύντομη  ζωή. Και μετά πεθαίνουμε. Γεμίζουμε τη ζωή μας με ΄΄σκουπίδια΄΄, πράγματα όπως επαγγελματική σταδιοδρομία και δεσμούς, για να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας και να τον πείσουμε ότι δεν είναι όλα τελείως άσκοπα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. συμφωνώ. χωρίς τον Χριστό όλα μάταια είναι. από την στιγμή που κάποιος Τον γνωρίσει θα συνειδητοποιήσει ότι τόσο καιρό ζούσε μεσα στο σκοτάδι. μιλάω και για τον εαυτό μου. Αυτός είναι το Φως, η Ζωή, η Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ολα ειναι ματαια.η πιστη μας δινει δυναμη να αντιμετωπισουμε ολα τα δυσκολα.αναρωτιεμαι ομως.ποσο ο ανθρωπος που προσπαθει που θελει με ολη του την υπαρξη ναναι κοντα στο Θεο ποσο να αντεξει αυτη την αδικια σε αυτη τη ματαιη ζωη.ξερω περπτωση ανθρωπου που τον εγκατελειψαν ΟΛΟΙ.τα παιδια του ουτε θελουν να τον ξερουνπαρ ολο που εδωσε το αιμα του για εκεινα δουλευει ασταματητα 30 χρονια με ολες τις αντιξοες συνθηκες .καιστην δουλεια του του δημιουργουν κατασταση μαρτυριου.οι φιλοι του ανυπαρκτοι.η ζωη του τραγικη χωμενη σε μια αδιακοπη προσευχη εναντιον της αδικης ερημιας του.προχθες μου ελεγε οτι το κουραγιο του λιγοστευει και οτι θελει να τελειωνει με αυτην την ματαιη ζωη..και ακομα ειναι νεος γιατι δουλευει απο πιτσιρικος..ναι εχουμε μπλεξει με σκουπιδια σε αυτο το ματαιο περασμα που λεγεται ζωη.οταν συμβαινουν τοσο τραγικα γεγονοτα και συνεχομενα χωρις ανασα τοτε νιωθεις οτι και ο Θεος σε εγκατελειψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καθε μερα συμβαινουν αυτα πλεον στους συνανθροπους μας.εγκαταλιψη ειναι φρικτη λεξη,δεν θελει κανεις να τιν ζισει.απο μικρη το κουβαλουσα στην πλατη μου οσπου γνορισα κ αγαπισα τον χριστο. ο μονος που μπορεσε να γιατρεψει το σωμα κ την ψυχη μου.δεν φοβαμαι τιποτα πια....τελικα καταλαβα πως ο θεος δεν μας εγκαταλελειψε ποτε...εμεις τον διοχνουμε απο κοντα με της πραξεις μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν θα διβαστε καλα το πριηγουμενο κειμενο..ποιες πραξεις διωχνουν ..ο ανθρωπος περνα χρονια μαρτυριου και προσευχεται ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναρτήστε ενα σχόλιο: