Νέα και διδαχές γερόντων του Αγίου Ορους.-Κοινωνικά-Επιστήμη-Πολιτισμός

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η ΄΄ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ ΄΄ΤΟΥ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΑΣΚΗΤΗ ΠΑΪΣΙΟΥ

Μια παρέα αλλοδαπών, ένας Άγγλος, ένας Ιταλός και ένας Γάλλος, επισκέφθηκε το Γέροντα. Κάποιος Έλληνας γλωσσομαθής προσφέρθηκε να κάνει το διερμηνέα. Ό Γέροντας του είπε ότι δε χρειάζεται.
- Τους πήρε σε μια γωνιά έξω από την αυλή του και άρχισε να συνομιλεί μαζί τους. Μίλησε αρκετή ώρα. Επιστρέφοντας είπε στο «διερμηνέα».
Τα είπαμε, τα είπαμε μ' αυτούς! Εγώ τους μιλούσα στα Ελληνικά. Αυτοί καταλάβαιναν στη γλώσσα τους και έτσι συνεννοηθήκαμε!

ΠΗΓΗ: ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ
Σωτήριος Λυσίκατος

2 σχόλια:

  1. το ιδιο εκανε και ο γερων Πορφυριος.ομως αυτα ειναι μετρα ΑΓΙΩΝ...εμεις εδω ψηνομαστε απο παιδια που εγκαταλειπουν απο πολιτικες που μας βουλιαζουν οικονομικα..απο συνανθρωπους που προσπαθουν το ΚΑΚΟ ΜΑΣ απο μυριαδες βασανα που δεν μετριουνται και μονο η προσευχη μας μενει .αλλα δεν γνωριζουμε αν εισακουεται μιας και η ζωηολοενα και πατωνειαυτο που μενει..ειναι ελπιδα οι Αγιοι γεροντες οτι θα πρεσβευουν στον ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑς ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ να παλευουμε γιατι εχουμε αποκαμει πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι η προσευχή μας ΠΑΝΤΑ εισακούεται στον Κύριο,απλά εμείς πολλές φορές πνιγμένοι και αποροφημένοι από τα κοινά,ξεχνάμε το μεγαλείο της πίστης και λυγίζουμε."ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ,ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναρτήστε ενα σχόλιο: