Νέα και διδαχές γερόντων του Αγίου Ορους.-Κοινωνικά-Επιστήμη-Πολιτισμός

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΄΄ΜΙΜΗΤΕΣ΄΄ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ..


Ερημίτες στα απόκρνυμα μέρη του Αθωνα. Εδω ολα μυρίζουν ...διαφορετικά.Ο καθημερινότητα τους ενας γολγοθάς για εμας τους κοσμικούς  .Η πίστη  ομως ολα τα αλλάζει και τα ευλογεί. Αυτο μας λέει η εικόνα  στις φωτογραφίες.Η προσευχη τους  ειναι αναγκαία οσο ποτέ..Οι εποχή που διανύουμε μας ΄΄προτρέπει΄΄ να καταφύγουμε στις φωτισμένες μορφές των πατέρων .

12 σχόλια:

  1. na mas axiosei o theos na doume kai na gnorisoume tetoious agious .. amin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΔΕΛΦΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΗΜΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΞΕΝΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ "ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΑΝ" ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΤΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΡΙΞΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...ΑΧ ΑΔΕΛΦΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ...ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΕΡΑΣΕ 8 RADAR ΤΟΥ ΠΟΛ.ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛ.ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Ή ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΑΝ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ ΩΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ...ΦΤΑΣΑΝΕ ΝΑ ΔΙΩΚΟΥΝ 107 ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΕΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...ΚΑΙ Η ΜΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΗΣ Ή ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΩΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΥΤΩΝ...ΝΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ 5 ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ 5 ΜΟΝΑΧΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΟΥΣ 107 ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ, ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ "ΜΟΥΓΓΑ"...ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ...Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΩΝΟΣ ΟΠΟΤΕ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ Ή (ΤΟΝ) ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΞΙΟ ΜΟΝΑΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ...ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ...ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ, Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...ΟΠΟΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΧΑΡΗ ΤΕΛΟΣ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ...

    Ηρακλής Μωραϊτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EINAI EYΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ. ΕΝΟΙΩΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ( μαλλον καθολικος ηταν) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΙΣΤΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα σας πώ τι είπε ο Αγιορείτης Πατέρας Νεόφυτος. Είπε ότι έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαν υποτακτικοί σε γέροντες στο Αγιο Όρος, χωρίς όμως να έχουν πάει στο Ηγουμενείο οπου ανήκει η καλύβα, ή το κελλί, χωρίς να έχουν καταγραφεί στα μητρώα μοναχών και χωρίς να έχουν ακολουθήσει την διαδικασία ένταξης τους στην Αθωνική Πολιτεία. Πεθαίνει ο γέροντας του τάδε κελιού και ερχεται στιγμή, που κάποιος άλλος μοναχός από μοναστήρι, εκδηλώνει την επιθυμία να ασκητέψει, και το εκάστοτε Ηγουμενείο βλέπει τις καλύβες που έχουν μείνει κενές (λόγω θανάτου του γέροντα που κατοικούσε μέχρι τότε) και όταν ο μοναχός πηγαίνει, την βρίσκει καταλειμένη. Ζητούν τότε να τηρηθεί το τυπικό που προβλέπει οτι ο μη δηλωμένος μοναχός να πάει να δηλωθεί στο Ηγουμενείο ή να φύγει, και ο "μοναχός" αρνείται να πάει στο Ηγουμενείο. Οπότε σε αυτή τη περίπτωση, αρνούμενος να δηλωθεί ως μοναχός στα μητρώα μοναχών, διώκεται αυτοδίκαια σύμφωνα παντα με τις διαδικασίες που ορίζονται.

    Πρεπει να γίνει κατανοητό, ότι οι μοναστικές πολιτείες, στηρίζονται μεταξύ των άλλων στην υπακοή στους πνευματικούς οδηγούς αυτών και δεν μπορεί ούτε είναι νοητό να πηγαίνει κάποιος χωρίς πνευματική οδήγηση και χωρίς να δηλώνει ότι ανήκει σε αυτή τη πολιτεία, και να καταλαμβάνει κελλιά, σπίτια κλπ. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο "μοναχός" από μόνος του καθαιρεί τον ευατό του και αναγκάζει την πολιτεία στον εκτοπισμό του.

    Τα λοιπά που γράφονται είναι ανοησίες και ας μη διαδίδουμε πληροφορίες που δεν ευσταθούν. Κακό κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι είναι όπως τα λέει ο Κώστας. Είναι απίστευτο πόσο εύκολα κατηγορούμε πράγματα και αξίες αιώνων για να στηρίξουμε τον ζηλωτισμό μας. Μακάρι να γίνουμε αληθινοί ζηλωτές του θεού και όχι άνθρωποι των άκρων. Να γίνουμε Μακκαβαίοι όπως έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος.Να μη κρίνουμε και να μην καταλαλούμε, δηλ. μη μεταφέρουμε απόψεις άλλων χωρις να ξέρουμε αν εκθράζουν την αλήθεια.
    Άν στενοχώρησα κάποιον ας με συγχωρέσει.
    Σωτήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω και εγώ. Μετά από μια τόσο αμαρτωλή ζωή με την βοήθεια του Θεού και του Γέροντος Παϊσίου αρχίζω σιγά σιγά και βλέπω. Απορώ πως είχα τα μάτια μου κλειστά όλα αυτά τα χρόνια και τώρα φοβάμαι ότι ίσως δεν φτάσει το υπόλοιπο της ζωής μου με προσευχή για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες που έχω κάνει. Μακάρι να παραμείνω έτσι όπως είμαι τώρα μέχρι τέλος και ο καλός Χριστούλης εύχομαι να δείξει έλεος στην ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήθελα να ρωτήσω κάτι και παρακαλώ απαντήστε μου. Όταν τελειώνει το κείμενο του Γέροντος Παϊσίου (στο επάνω μέρος της σελίδας) γράφετε ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ . Τί σημαίνει αυτό ? Μήπως ότι κάποιος έχει αντιδράσεις με αυτά που λέτε ? Αν είναι έτσι τότε ζητώ συγνώμη γιατί κατά λάθος έκανα κλικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΣ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΈΣΤΩ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΎΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!! Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΟΣΙΩΝ Κ ΙΕΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΧΑΙΡΕ Κ ΑΓΑΛΛΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΔΕΚΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ Κ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΙ Κ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΙΔΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναρτήστε ενα σχόλιο: