Στις γιορτές και στα πανηγύρια το φαγητό που σερβίρετε στους προσκυνητές είναι ψάρια μαγειρεμένα με μπόλικη δάφνη και κρεμμυδόζουμο σε μεγάλα ταψιά (νταβάς ) που γίνονται σε μεγάλες ποσότητες .
www.stellaspanou.grΣτη αγιορείτικη κουζίνα το ζουμί από κρεμμύδια είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την μαγειρική τους, και ένας τρόπος να δίνουν νοστιμιά στα φαγητά τους .Ο ροφός, ο μπακαλιάρος , τα θαλασσινά παίρνουν άλλη διάσταση στην αγιορείτικη μαγειρική .Επίσης το κρασί που παράγεται στο άγιο όρος είναι εκλεκτό και πολύ μυρωδάτο μιας και το υπέδαφος και η θαλάσσια αύρα συντελούν στο ιδιαίτερο άρωμα του τοπικού αγιορείτικου οίνου .
Μάγειρας στη Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αναρτήστε ενα σχόλιο: