Καθαρίζουμε τα καλαμάρια από τα εντόσθια και τις μεμβράνες και τα πλένουμε καλά. Τα βράζουμε με λίγο νερό για μισή ώρα και κατόπιν τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 2 εκατοστών. Κρατάμε λίγο ζουμί. Καθαρίζουμε τα 2 ξερά κρεμμύδια και τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια αλλά αυτά δεν τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε και τα χόρτα και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών και τα πλένουμε καλά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα πράσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και αφού ροδίσουν, ρίχνουμε και τα χορταρικά και τα σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσουν λίγο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συχνά. Τα χόρτα θα βράσουν στην αρχή με τα υγρά τους. Όταν μαραθούν λίγο, ρίχνουμε 2 κουταλιές ζουμί από τα καλαμάρια, τον μάραθο και τον άνηθο ψιλοκομμένα κι αυτά και ανακατεύουμε. Έπειτα από 1 λεπτό ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, το αλάτι, τα καρυκεύματα και τα καλαμάρια. το αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει με το λάδι του. 2 λεπτά πριν το κατεβάσουμε απ'την φωτιά...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αναρτήστε ενα σχόλιο: