Νέα και διδαχές γερόντων του Αγίου Ορους.-Κοινωνικά-Επιστήμη-Πολιτισμός

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Eκτέλεσις:
Πλένουμε τό κουνουπίδι καί τό κόβουμε σέ μεγάλες φούντες. Tό το-
ποθετουμε στήν κατσαρόλα μέ τήν φούντα πρός τά πάνω. Πλύ-
νουμε καλά τό πορτοκάλι, τό κόβουμε σέ λεπτές οριζόντιες φέ-
τες μαζί μέ τήν φλούδα καί τό «σκορπίζουμε» ανάμεσα στό κου-
νουπίδι. Προσθέτουμε τό σέλινο καί τό ενα καρότο κομμένο σέ
ροδέλλες.
Eτοιμάζουμε, σέ μπώλ, τήν σάλτσα. Pίχνουμε τόν χυμόντομάτας, τήν πατάτα, τά καρότα καί τό μήλο περασμένα
από τό μπλέντερ, λάδι, αλάτι καί μισό κουταλάκι ζάχαρη.
«Λούζουμε» τό κουνουπίδι μέ τήν σάλτσα καί προσθέτουμε
νερό, κάτω ομως àπό τό υψος του κουνουπιδιου. Bράζουμε σέ σι-
γανή φωτιά καί ανακινουμε τήν κατσαρόλα κατά διαστήματα.

Yλικά
1 μεγάλο κουνουπίδι
1 μήλο
1 πορτοκάλι
μία πατάτα
2 φύλλα σέλινο πλυμένο
ζάχαρη
αλάτι
λάδι
3 καρότα πλυμένα
1 κουτί χυμός ντομάτας

ΠΗΓΗ:Βιβλίο ΄΄Υπέρ Υγείας ΄΄ Β΄ Τόμος  Συνταγές Αγίου Ορους και Μοναστηριών του κόσμου

Του Μανώλη Μελινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναρτήστε ενα σχόλιο: