Νέα και διδαχές γερόντων του Αγίου Ορους.-Κοινωνικά-Επιστήμη-Πολιτισμός

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ:ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ


ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΝΤΑΒΑ

 ΦΑΓΗΤΟ  ΤΗΣ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 
Υλικά
  • 1 κιλό ξερός μπακαλιάρος
  • 250 γρμ ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άσπρα ξερά κρεμμύδια
  • 4-5 ξερά δαμάσκηνα
  • Μαύρο πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα-ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκτέλεση
 Ξαρμυρίζετε από τη  προηγούμενη  μέρα   τον μπακαλιάρο αλλάζοντας του, 6-8 φορές νερό. Τον κόβετε σε μερίδες και τον τοποθετείτε από το δέρμα του  προς τα πάνω μέσα στο νταβά ( πλατιά  κοντή κατσαρόλα , βολική για γκάζι )
Βράζετε ξεχωριστά τα κρεμμύδια. με νερό που να τα σκεπάζει  μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και κρατάτε μόνο το ζουμί, τα κρεμμύδια τα πετάτε . Ρίχνετε το ζουμί μέσα στο μπακαλιάρο μαζί με το ελαιόλαδο.  Βράζετε σε μέτρια φωτιά προσθέτετε και μαύρο πιπέρι σε κόκκους, τέλος όταν  μείνει λίγο ζουμί,  δυναμώνετε την φωτιά προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τις φέτες λεμονιού και σβήνετε το φαγητό .
ΠΗΓΗ:Συγγραφέας Μαγειρικής Στέλλα Σπανού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναρτήστε ενα σχόλιο: