Νέα και διδαχές γερόντων του Αγίου Ορους.-Κοινωνικά-Επιστήμη-Πολιτισμός

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Μητροπολίτης Γόρτυνος «εναντίον» Σιατίστης για το «Corpus Christi»

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, αντιπροσωπεύοντας το ποίμνιό του έκανε μια δήλωση φωτιά για το έργο «CORPUS CHRISTI». Με αυτή του τη δήλωση όμως έρχεται σε αντίθεση με όσα ειπώθηκαν για το ίδιο θέμα προ ημερών από το Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο. Διαβάστε τη δήλωση του Μητροπολίτη Γόρτυνος

2 σχόλια:

  1. Αισθάνομαι, ότι και οι δύο Μητροπολίτες βγάζουν τον πόνο τους, γιατί καθυβρίζεται το ιερό πρόσωπο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Ο καθένας με τον τρόπο του. Ο μεν Μητροπολίτης Σιατίστης θέλει να εναντιωθεί σε αυτούς, που με υπερβάλλοντα ζήλο και "ου κατ' επίγνωσιν", δημιουργούν επεισόδια και σκηνές, που δεν τιμούν τους Χριστιανούς και την Εκκλησία. Ακόμα διαφωνεί με κάποιους που εκμεταλλεύονται καταστάσεις προς ίδιον όφελος, και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Εκκλησία.
    Ο Μητρόπολίτης Γόρτυνος πάλι επαινεί όσους με ιερό ζήλο, φωτισμό Θεού και πλήρη επίγνωση των πράξεών τους, πήγαν και διαμαρτυρήθηκαν και ομολόγησαν Χριστό! Που είναι η αντίθεση; Ούτε ο π. Ιερεμίας επαινεί τις υπεβολές ούτε ο π. Παύλος. Και οι δύο έγραψαν με πόνο και αγάπη για το πρόσωπο του Κυρίου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά πάτερ Κωνσταντίνε όλοι έχουν δίκιο για όλα...
    κι ο καθένας σας λέει ότι θέλει, μόνο οι άγιοι δεν λέγανε ότι θέλανε όπως ο ιερός Χρυσόστομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναρτήστε ενα σχόλιο: